A usage report is not available for this site. Usage processing may be disabled on this server or the usage data for this site has not been processed yet.


If you are using MOSS 2007 and getting following error while accessing Site Usage Reports

A usage report is not available for this site. Usage processing may be disabled on this server or the usage data for this site has not been processed yet.

Here is what you need to do:

  1. Check the log folder and see if sharepoint is creating the logs.  if not, you may need to add permissions to the folder so sharepoint can write logs. (make sure the account under which the usage analysis is running has access to write in that folder) C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\12\Logs\
  2. If the logs aren’t showing up in that folder, you could have an issue with your Timer service.  you should have to  check the timer job status, and the date it was last run (central admin)
  3. Try the following commands:

    stsadm -o getproperty -propertyname job-usage-analysis -url http://

    If this returns NO, it means the flag isn’t set.  you can set it using the following command:

    stsadm -o setproperty -propertyname job-usage-analysis -propertyvalue “daily between 00:00:00 and 00:01:00″ -url

    If it is Yes it mean it is enabled.

Hope it works :)

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s